99. TEHETSÉGPONT
99. TEHETSÉGPONT

 „Hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben és, hogy ezt a valamit bármi áron el kell érnünk.” (Curie)

A TEHETSÉG SOKSZÍNŰ>>

Bemutatkozó

Címoldal>>

​Galéria>>

 
Rendezvényeink
 
Tehetséggondozás kerületünkben
 
TÁMOP 3.4.4 PÁLYÁZAT
 1. Tehetségsegítő iskolai koordinátorok>
 2. Akkreditált továbbképzések>
 3. Érzékenyítő tréningek>

Pályázati kiírás

Szakkörök bemutatása

 
Akikre büszkék vagyunk
 
Tehetségnaptár
2018. Június
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
Kapcsolat
 
A weblap látogatói
Indulás: 2009-04-21
 
HÍREK, PÁLYÁZATOK, INFORMÁCIÓK

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

2013/05 - Könyv és film - esszéíró pályázat felső tagozatos diákoknak

   

2013. május 30-án - a Pedagógiai Intézet előadótermében - ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult a márciusban meghirdetett Könyv és film esszéíró pályázat.  

A pályázat célja a figyelemfelkeltés, hogy a gyerekek maguk vegyék észre és jöjjenek rá arra, hogy a film nem helyettesítheti az eredeti művet. Ennek létjogosultságát a diákoknak kellett összehasonlító elemzéssel igazolni.

A beérkezett 11 kerületi iskola 58 pályaművéből 32 dolgozat ért el arany - ezüst és bronz fokozatot a két kategóriában. 

 

2013/06 - Tehetséges, alkotó gyermekek

   

Az én tanítóm című pályázat ünnepélyes eredményhirdetésének és a gyerekek munkáiból készült könyv bemutatásnak adott otthont június 11-én a Rózsa Művelődési Ház.

A verseny célja volt, hogy a 6-10 éves korosztály, az általános iskola alsó tagozatán tanuló tehetséges kisgyermekei számára lehetőséget biztosítson a művészet eszközeivel, kreativitásuk, alkotó tehetségeik kibontakoztatására, azok megmérettetésére iskolai, kerületi szinten, elsősorban a festészet, a képzőművészetek illetve az írás, fogalmazás területén.

2013/06 - Talentum nap

   

Gálaműsort rendezett a kerületi Pedagógiai Intézet a tehetséggondozó versenyek, pályázatok legsikeresebb részvevőinek és felkészítő tanáraiknak június 11-én a Kondor Béla Közösségi Házban. Az ünnepségre 18 iskola 90 növendéke (köztük csoportok képviselői) és 38 pedagógus kapott meghívást.

Ebben az évben első alkalommal rendezte meg a kerületi Pedagógiai Intézet (PI) a Talentum napot, ami abban különbözik az Aranygálától, hogy a kerület által meghirdetett versenyeknek a legjobbjai (első helyezett, arany minősítést kapott diákok) vettek részt. (Ezeknek a versenyeknek nincs fővárosi, országos folytatása.)

2013/06 - Tehetséges pedagógus, tehetséges tanítvány

   

A kerületi Pedagógiai Intézet június 5-én tartotta hagyományos Aranygáláját az alsó tagozatos diákoknak, június 6-án pedig a felsősöknek a Rózsa Művelődési Házban. A rendezvényen a tanulmányi versenyek legjobbjai és a felkészítő tanárok vehettek át jutalmat. 

2013/05 - Századok szárnyán - A lovagi kultúra megidézése

   

A 2013-as Múltidéző vetélkedőt május 16-án, a Bókay-kertben rendezte meg a felső tagozatos munkacsoport Kalmárné Takács Erzsébet vezetésével. „Lovagi játék”, Apródiskola, Lovaggá avatás, Lovagi torna és Udvari lakoma, bál keretében a következő szellemi és ügyességi feladatok vártak a benevezett csapatokra. Szellemi és ügyességi feladatok voltak:

 • tánctanulás,
 • verselés,
 • sakkfeladvány
 • varjúfészek rablás,
 • koszorúdobás
 • Toldi - próba,
 • Lándzsadobás,
 • lándzsás átbújtatás,
 • étekhordás,
 • kardforgatás,
 • kardvívás karikánál.

A „lovagi torna” egy 45 perces bemutató volt, melyet a „lovaggá avatás”, a pályázatok és a vetélkedő eredményhirdetése zárt.

2013/04 - Könyv- és könyvtárhasználati vetélkedő

   

2013. április 10-én kerületi könyv- és könyvtárhasználati vetélkedőt tartottunk a Gloriett Általános és Sportiskolában, 3-4. osztályos diákoknak, melyre 9 iskola 13 csapata nevezett be:

 • Csontváry Kosztka Tivadar Általános és Alternatív Iskola,
 • Darus Utcai Általános és Magyar-német Két Tannyelvű Iskola,
 • Gloriett Általános és Sportiskola,
 • Kandó Téri Általános Iskola,
 • Kassa Utcai Általános Iskola,
 • Kapocs Általános és Magyar-angol Két Tannyelvű Iskola,
 • Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola,
 • Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola,
 • Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola.

Fotók a vetélkedőről>> 

2013/04 - Gondolkodás- és kreativitásfejlesztés

   

2013. április 8-án került sor a XVIII. Kerületi Pedagógiai Intézetben a 99. Tehetségpont által  pályázat útján elnyert „A gondolkodás és a kreativitás fejlesztése” címmel megrendezett tehetség-továbbképzésre. A pályázat kiírója a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége Tehetséghidak Projektiroda volt.

A továbbképzésen a házigazdákon kívül a Nevelési Tanácsadó és a Kandó Iskola munkatársai vettek részt. A foglalkozás előadója Mózes Krisztián, a MENSA HungarIQa tehetséggondozási felelőse volt. Krisztián a továbbképzés első felében röviden áttekintette a tehetség, a kreativitás és az IQ elméleti hátterét, majd közös játékra került sor, amelyet minden résztvevő nagyon élvezett. Annak ellenére, hogy sokan foglalkoztak már közülünk kreativitást igénylő feladatok megoldásával, megtanításával, sok új, lebilincselő feladattal találkoztunk. (Maadadiné Borbély Mária - tehetséggondozási szakértő)

A tanfolyamról készült fotók>>

2012/ 04 - Beszámoló az „Ezerarcú a világ!” - projekt kerületi rendezvényéről

   

2012. április 25-én, szerdán, 14-17 óra között, a Kondor Béla Közösségi Ház nagytermében bemutatkoztak a PIHGY Ezerarcú a világ! című (TÁMOP 3.2.11) pályázatának szakkörei, programjai. Jelenleg a pályázat megvalósításának 2/3-nál járunk. A szakmai napra azért most került sor, mert tapasztalataink azt mutatják, hogy május és június eleje a közoktatási intézmények számára rendkívül gazdag programokban. A szakmai nap elsősorban a megvalósítóknak szólt, de szeretettel vártuk a kerület pályázaton kívüli közoktatási intézményeinek innovatív pedagógusait is. A 60-80 résztvevő ízelítőt kaphatott mind a 26-féle szakkör, projekthét programjából, alkotásaiból. A pályázat megvalósítói a műsor és az ötletbörze, ötletvásár keretében kézműves foglalkozásokkal, bemutatókkal várták az érdeklődőket, mutatkoztak be egymás előtt.

A ráhangolódást segítette, hogy a program a SOFI diákjainak regölésével kezdődött. (Azért választottuk ezt, mert a SOFI szakköri foglalkozásai is mindig közös énekléssel indulnak.) Őket Kucsák László alpolgármester köszöntője követte, majd a Csontváry Általános Iskola zenei szakkörének résztvevői tavaszi dalcsokrot adtak elő. Olyan hangszerekkel kísérték magukat, melyeket a szakkör keretein belül ismerhettek meg, próbálhattak ki.  

2012/03 - Gyermekolvasói ízlésformálás és olvasásra nevelés olvasópályázattal

Fülep Erzsébet   

2012. március 13-án, a Lőrinci Nagykönyvtárban megrendezett könyvmolyok döntőjével zárult kerületünk nagyszabású, a gyermek és ifjúsági könyvek olvasását népszerűsítő pályázata, amelyre 18 általános iskola 500 tanulója nevezett be. A Pedagógiai Intézet és Helytörténeti Gyűjtemény könyvtárostanár szaktanácsadója, dr. Szilágyiné Gálos Ildikó, 2011 szeptemberében hirdette meg - iskolai könyvtárosok bevonásával - az Olvasni jó! levelezős vetélkedőjét olvasó manók és könyvmolyok kategóriában, 8-14 éves gyerekeknek. Az olvasópályázat megálmodóját és szervezőjét kérdeztem a részletekről és tapasztalatairól.

 A díjkiosztó ünnepségről és molyok döntőjéről készült fotók>>

2012/04 - Híd a közös jövőért

   

PODO – HÍD címmel immár 9. alkalommal szervezett roma–magyar diák kulturális fesztivált a PIHGY esélyteremtő műhelye 2012. április 26-án a Kondor Béla Közösségi Házban.

A versenyzők – roma és nem roma diákok – együtt készültek a vetélkedőre kizárólag cigány témájú irodalmi, zenei és táncprodukciókkal. A fesztivál nevét és szellemiségét a kezdeményező kerecsendi Magyary Károly Általános Iskola és Zeneiskola beleegyezésével vették át a szervezők.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Pontos idő
 
Regisztráció
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tehetségkönyvtár
 
Tehetséggondozó Műhely
 
Iskolai tehetséggondozás
 
Fővárosi tehetségpontok

8Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete

8Messzehangzó Tábor Alapítvány

8Napkör Mentálhigiénés Alapítvány Tehetség Műhelye

8Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

8Matthias Corvinus Collegium

8KöMaL

8ELTE

8Grund Tehetségpont Bp. VIII.

8Berzsenyi Dániel Gimnázium

8Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet

8Psalmus Humanus Művészetpedagógiai Egyesület

8Újbudai Pedagógia Intézet

8II. kerületi Pedagógiai Szolgáltató Központ

8Hubay Jenő Alapfokú Műészetoktatási Intézmény (XV. ker)

8Fazekas Mihály GImnázium

8ELTE - Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium

8Semmelweis Tehetségpont

8Gábor Dénes Tehetségpont

8Aranyelme Tehetséggondozó Egyesület

8Batthyány Ilona Általános Iskola

 
Művészeti iskoláink
 

NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!