99. TEHETSÉGPONT
99. TEHETSÉGPONT

 „Hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben és, hogy ezt a valamit bármi áron el kell érnünk.” (Curie)

A TEHETSÉG SOKSZÍNŰ>>

Bemutatkozó

Címoldal>>

​Galéria>>

 
Rendezvényeink
 
Tehetséggondozás kerületünkben
 
TÁMOP 3.4.4 PÁLYÁZAT
 1. Tehetségsegítő iskolai koordinátorok>
 2. Akkreditált továbbképzések>
 3. Érzékenyítő tréningek>

Pályázati kiírás

Szakkörök bemutatása

 
Akikre büszkék vagyunk
 
Tehetségnaptár
2017. December
HKSCPSV
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Kapcsolat
 
A weblap látogatói
Indulás: 2009-04-21
 
HÍREK, PÁLYÁZATOK, INFORMÁCIÓK
HÍREK, PÁLYÁZATOK, INFORMÁCIÓK : 2013/11 - Olvasni jó - olvass többet! - Kerületi tehetséggondozó vetélkedő

2013/11 - Olvasni jó - olvass többet! - Kerületi tehetséggondozó vetélkedő

A Pedagógiai Intézet Könyvtára és a kerületi Könyvtárpedagógiai Műhely könyvtárostanárainak szervezésében, a 2013/14-es tanév második félévében szervezi meg az Olvasni jó – olvass többet! – tehetséggondozó pályázatát.

A két éve lezajlott Olvasni jó! - csapatvetélkedőnk ötszáz benevezett tanulójának sikeres részvétele, valamint a kerületi szülők és pedagógusok kérésére hirdetjük meg újra még a téli szünet előtt. Ez évi pályázatunkban azonban nem csapatokra, hanem egyéni nevezőkre számítunk, mivel célunk – a folyamatos olvasási kedv fenntartása mellett – a szövegértési képesség javítása és megszilárdítása, melyhez az irodalmat több száz ajánlott műből, szabad választás szerint ajánljuk a 2-8. évfolyamos diákoknak. Feltételezésünk, hogy a ritkábban olvasó diák is szívesebben fog olvasni akkor, ha abban motivált ebben, és az olvasmány témája megérinti őt.


A három kategóriára (2-3., 4-5, 6-8. évfolyamon) meghirdetett pályázatunk olvasmányainak válogatásakor a gyerekek életkori sajátosságai mellett olvasási – olvasottsági szintjüket és érdeklődésüket, valamint szakmai ajánlásokat is figyelembe vettünk.

Olvasásszociológiai vizsgálatok bizonyítják, hogy gyorsan fejlődő információs társadalmunk új generációs fiataljainak olvasási szokásai megváltoztak, a kamaszokat olyan problémák foglalkoztatják, melyekre megoldási pontokat a 20-21. századi kortárs irodalomban találják meg. Keresik az új hangot, témát, és szívesen olvasnak mindarról, ami az adott órában és percben foglalkoztatja őket. Ez nem azt jelenti, hogy nem nyitottak a történelmi regényekre, vagy ne keresnék a választ az Élet nagy kérdéseire, de mindenre abból a nézőpontból kíváncsiak, ahol éppen tartanak élethelyzetüket és a nyelvi kultúrájukat tekintve. A weblapunkon közzétett több mint 600 irodalmi ajánlás is ezt az igény hivatott kielégíteni.

Kategóriák – határidők

 • I. kategória – Kismanók (2-3.évf.)
 • II. kategória – Kismolyok (4-5. évf.)
 • III. kategória – Bölcs baglyok (6-8.évf.)

A nevezés feltételei

I-II. KATEGÓRIA

 • A 8-8 ajánlott könyvből, melyek digitálisan is elérhetőek weblapunkon, egy választott olvasmány feladatlapjának kitöltése.

      Határidők

 • 2013-12-16., hétfő: jelentkezési lapok és választott könyvek (minimum 5 db, maximum 10 db) iskolai összesítőjének megküldése.
 • 2014-01-20., hétfő (egy héttel meghosszabbítva): a nevezési könyv feladatlapjának beküldési határideje.

kicsikI-II. kategória összes könyve 

(nevezési, első olvasmányok, kisgyermekek könyvtára, állat- és tündérmesék, Csukás István könyvei, gyermekregény, digitális könyvek.)

III. KATEGÓRIA

 • Nevezés: esszé írásával – Első olvasmányélményem – beküldése digitálisan.

Határidő:

 • 2014-01-27., hétfő: esszé elküldése digitálisan.

Feladattípusok

I. KATEGÓRIA:

 • kutatómunka – azonos feladat-típusú, szövegértő feladatlapok,
 • illusztráció – ami tetszett a műből, ennek képi megformálása A/4-es rajzlapon, bármely technikával.

II. KATEGÓRIA:

 • kutatómunka – azonos feladat-típusú, szövegértő feladatlapok,
 • könyvajánlás – megadott szempontok alapján, kézzel írt, A/4-es lapon, min. 1 oldal.

III. KATEGÓRIA:

 • könyvajánló – a választott mű digitális ajánlása, megadott szempontok alapján,
 • kutatómunka – a választott mű írói munkássága, megadott szempontok alapján.

Bölcs baglyok ajánlott ifjúsági könyvei

Mindegyik kategóriában két feladat közül lehet választani, maximum 10 pontért – amennyiben egy-egy könyvről mindkét feladatot elkészítik a pályázók, akkor maximálisan 20 pontot kaphatnak. 10 db könyv feldolgozásával így 200 pont érhető el. Döntőbe az első hat - legtöbb pontot elérő II. és III. kategória helyezettjei kerülnek. Az I. kategóriában nem rendezünk döntőt, első három helyezett könyvjutalmat kap.

Fordulók – időpontok

I-II. KATEGÓRIA

 • A választott könyvek (minimum 5 db, maximum 10 db) feladatlapjainak végső beküldési határideje: 2014-04-28., hétfő. (Lehet folyamatosan is küldeni.)
 • A pontszámok összesítése, döntőbe jutott pályázók kiértesítése: 2014-05-04., hétfő.

 

 

Döntő

 

 • Témája: Berg Judit: Rumini.
 • Helye: a Pedagógiai Intézet előadóterme.

III. KATEGÓRIA

 • A választott könyvek (minimum 5 db, maximum 10 db) iskolai összesítőjének, valamint a 'Az első olvasmányélményem' nevezési essszé megküldési határideje: 2014-01-27., hétfő.
 • Választott könyvek könyvajánlója meghatározott kritériumok alapján, ezek elküldése digitális formában – folyamatos.

- Az első 5 ajánló-kutatómunka végső beküldési határideje: 2014-03-10., hétfő.

- A második 5 ajánló-kutatómunka végső beküldési határideje: 2014-04-21., hétfő.

 • A pontszámok összesítése, döntőbe jutott pályázók kiértesítése: 2014-04-28., hétfő.

 

 

 

 

E-mail: olvasova.neveles@gmail.com

 
Pontos idő
 
Regisztráció
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tehetségkönyvtár
 
Tehetséggondozó Műhely
 
Iskolai tehetséggondozás
 
Fővárosi tehetségpontok

8Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete

8Messzehangzó Tábor Alapítvány

8Napkör Mentálhigiénés Alapítvány Tehetség Műhelye

8Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

8Matthias Corvinus Collegium

8KöMaL

8ELTE

8Grund Tehetségpont Bp. VIII.

8Berzsenyi Dániel Gimnázium

8Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet

8Psalmus Humanus Művészetpedagógiai Egyesület

8Újbudai Pedagógia Intézet

8II. kerületi Pedagógiai Szolgáltató Központ

8Hubay Jenő Alapfokú Műészetoktatási Intézmény (XV. ker)

8Fazekas Mihály GImnázium

8ELTE - Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium

8Semmelweis Tehetségpont

8Gábor Dénes Tehetségpont

8Aranyelme Tehetséggondozó Egyesület

8Batthyány Ilona Általános Iskola

 
Művészeti iskoláink
 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints