99. TEHETSÉGPONT
99. TEHETSÉGPONT

 „Hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben és, hogy ezt a valamit bármi áron el kell érnünk.” (Curie)

A TEHETSÉG SOKSZÍNŰ>>

Bemutatkozó

Címoldal>>

​Galéria>>

 
Rendezvényeink
 
Tehetséggondozás kerületünkben
 
TÁMOP 3.4.4 PÁLYÁZAT
  1. Tehetségsegítő iskolai koordinátorok>
  2. Akkreditált továbbképzések>
  3. Érzékenyítő tréningek>

Pályázati kiírás

Szakkörök bemutatása

 
Akikre büszkék vagyunk
 
Tehetségnaptár
2017. Augusztus
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
Kapcsolat
 
A weblap látogatói
Indulás: 2009-04-21
 
PEREMVÁROSI PRÍMÁK

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

„Minden tehetség kinyitásához más kulcs kell”

  2011.06.03. 00:34

Tizennyolc hónapig tartó közös munka után sikeresen lezárult a tehetséggondozó Peremvárosi Prímák projekt – hangoztatta Járainé dr. Bődi Györgyi, a pestszentlőrinci Vörösmarty Gimnázium igazgatója, a projekt szakmai vezetője. A program utolsó tehetségnapját, majd a projekt lezárását is a Hunyadi Mátyás Gimnáziumban tartották meg

Retúr a Piros Iskola és Bajorország között

Tasi Katalin  2011.05.18. 12:30

22 éve majd minden tavasszal elindul egy autóbusz Budapestről Németországba, hogy a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulóit diákcsere programra szállítsa. A magyar gyerekek ott tartózkodását követően fordul a busz, és egy seregnyi német gyerekekkel bővülve visszaindul Budapestre. Az idei diákcsere is hasonlóképp zajlott, ám most a közös tevékenységek zárásaként kreatív német nyelvi feladatokat végeztek a vegyes nemzetiségű tanulócsapatok.

A Vörösmartyban jártak a csillagászat csillagai

Tasi Katalin  2011.05.18. 12:25

 

Kerületi csillagászati versenyt szervezett a pestszentlőrinci Vörösmarty Mihály Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium május 12-én. Kilenc csapat közel harminc indulója vetélkedett a rangos szakmai zsűri elismerésén túl a tucatnyi csillagászati ajándék elnyerésért

Túl nagy a lábnyomunk, mit tehetünk ellene?

Tasi Katalin  2011.05.11. 23:43

Vajon mekkora az ökológiai lábnyoma egy gyereknek, vagy egy országnak? Érdekes kérdés mindazoknak, akik felelősen gondolkodnak a környezeti kérdésekről és az emberiség jövőjéről. Az országos biológia versenyre bejutott gyerekekre mindez bizonyára igaz.

„Vajon hogyan kell csigatésztát csinálni a csigatészta-készítővel?”

Tasi Katalin  2011.05.05. 15:56

Harmadik alkalommal rendezte meg a Bókay Árpád Általános Iskola a kerületi néprajzi vetélkedőt hat iskola közel húsz tanulójának részvételével. Az Európai Unió által támogatott Peremvárosi Prímák projekt keretén belül rendezett Tehetségnapra a gyerekek, főleg az internet és szakkönyvek segítségével készültek. A verseny első helyezettje a Kondor Béla sétány Általános Iskola diákjai lettek. 

Buborékfújó automata és repülő palack a Bókayban

Tasi Katalin  2011.05.05. 15:50

 

Rendhagyó fizika szakköri foglalkozást tartottak a Bókay Árpád Általános Iskolában az európai uniós támogatással megvalósuló tehetséggondozó projektben.  A borautomata, a repülő palack és a napenergiával hajtott kisautó mellett a gyerekek csupa olyan kísérletet mutattak be, amelyeket saját maguk hoztak létre.  

„Verset mondani kell, nem szavalni”

Tasi Katalin  2011.05.05. 15:40

Tizenhatodik alkalommal rendezte meg a pestszentlőrinci Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium „A hazafias költészet a magyar irodalomban” című szavalóversenyét. Az 1848-as márciusi forradalom hőseire is emlékező megmérettetésre idén hatvannál több gyerek érkezett Budapestről és a határon túlról. 

Amikor a színész kezet csókol a kislánynak

Tasi Katalin   2011.01.04. 18:21

Német nyelvű versmondó versenyt rendezett a Peremvárosi Prímák konzorciumának egyik tagja, a pestszentlőrinci Piros Iskola. Közel negyven gyerek adta elő a kötelező és a szabadon választott költeményeket, illetve prózát. Az idegen nyelvek oktatásának egyik újra felfedezendő módszere lehetne az irodalmi szövegek tanítása az órákon – mondta a versenyt követően az idegen nyelvi tehetségfejlesztés szakértője.

Negyedszázad a költészet jegyében Pestszentlőrincen

Tasi Katalin   2010.12.17. 11:52

A szép szó ereje a Vörösmarty szavalóversenyen 

 

A pestszentlőrinci Vörösmarty Iskola december 1-je, Vörösmarty Mihály születésnapja táján minden évben kerületi szavalóversenyt hirdet. A Peremvárosi Prímák konzorciumának egyik tagja 1986. óta rendszeresen, immár 26. alkalommal hívja megmérettetésre a verskedvelő kerületi iskolásokat. A verseny nyitott, kisiskolás kortól 22 éves korig bárki jelentkezhet, aki a kerületben él, vagy tanul.

A mesét minden korosztály szereti

Tasi Katalin   2010.11.24. 11:16

Nyolcvan alsó tagozatos kisdiák szerepelt a Peremvárosi Prímák kerületi Mesemondó Versenyén a pestszentlőrinci Piros Iskolában. A kerületi iskolákból érkezett gyerekek kortárs meséket adtak elő. A mesemondókat hamarosan a magyar - később a német nyelvű - szavalók versenye követi. Márciusban a hazafias költészet előadói lépnek színpadra a Géniusz Projekt keretén belül.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Pontos idő
 
Regisztráció
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tehetségkönyvtár
 
Tehetséggondozó Műhely
 
Iskolai tehetséggondozás
 
Fővárosi tehetségpontok

8Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete

8Messzehangzó Tábor Alapítvány

8Napkör Mentálhigiénés Alapítvány Tehetség Műhelye

8Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

8Matthias Corvinus Collegium

8KöMaL

8ELTE

8Grund Tehetségpont Bp. VIII.

8Berzsenyi Dániel Gimnázium

8Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet

8Psalmus Humanus Művészetpedagógiai Egyesület

8Újbudai Pedagógia Intézet

8II. kerületi Pedagógiai Szolgáltató Központ

8Hubay Jenő Alapfokú Műészetoktatási Intézmény (XV. ker)

8Fazekas Mihály GImnázium

8ELTE - Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium

8Semmelweis Tehetségpont

8Gábor Dénes Tehetségpont

8Aranyelme Tehetséggondozó Egyesület

8Batthyány Ilona Általános Iskola

 
Művészeti iskoláink
 

A csillagjövõ asztrológia,nagyon sok olvasmányt,ezoterikus,témákat,szoftvereket és óriási nyári akciókat ajánl, NEKED!    *****    Egy blog rólam, velem, mert szeretek ide írni. Ðzsí. *** Augusztus 25-én PlayDay, azaz játéknap sok-sok nyereménnyel! :)    *****    Tudod hol van és mit jelent a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont? A Chiron? A Lilith? Én megmondom.Látogass meg!    *****    Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!