99. TEHETSÉGPONT
99. TEHETSÉGPONT

 „Hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben és, hogy ezt a valamit bármi áron el kell érnünk.” (Curie)

A TEHETSÉG SOKSZÍNŰ>>

Bemutatkozó

Címoldal>>

​Galéria>>

 
Rendezvényeink
 
Tehetséggondozás kerületünkben
 
TÁMOP 3.4.4 PÁLYÁZAT
  1. Tehetségsegítő iskolai koordinátorok>
  2. Akkreditált továbbképzések>
  3. Érzékenyítő tréningek>

Pályázati kiírás

Szakkörök bemutatása

 
Akikre büszkék vagyunk
 
Tehetségnaptár
2020. Május
HKSCPSV
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Kapcsolat
 
A weblap látogatói
Indulás: 2009-04-21
 
Alapfokú intézmények
Alapfokú intézmények : SOFI: Történelmi játszóház

SOFI: Történelmi játszóház

  2010.06.22. 00:37

„Te is tehetsz bolygókon lévő vízkészletünk megóvásáért.  Ha csak egy kicsit is jobban odafigyelsz, arra, hogy hogyan használod naponta a vizet, máris sokat segíthetsz. A sok-sok csepp takarékosság eredménye tengernyi tiszta víz lehet!"  - hangzott el a Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény- Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (SOFI-EGYMI) 2010. június 8-án, immár tizennegyedik alkalommal megrendezett játszóházi programján.  


A Havanna lakótelepen lévő Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény pedagógusai (SOFI), minden évben tavasszal játszóházi programot rendeznek, melyet három fordulós  vetélkedő előz meg, a felső tagozatos tanulók részvételével.

Mint minden évben, most is a játszóház lelke, motorja Csík Árpádné, a gyermekek Mara nénije, aki hallatlan energiával és lelkesedéssel szervezte meg ezt a rendezvényt is. Mellette bátran mondhatjuk, hogy minden tanár, minden diák és nagyon sok szülő is részese volt a felkészítésnek, a szervezésnek és a lebonyolításnak.

Az iskolában már hónapokkal korábban közösen választják ki azt a témakört, amit az adott tanévben feldolgoznak a diákok.

 

A pedagógusok korábban a magyar, később az egyetemes historikus eseményekből merítettek ötletet, de a versenyfeladatok témája volt már az intézmény története, az Európai Unió,  környezetvédelem, egészségünk védelme, és az elmúlt évben pedig a tánc volt a téma.

Ebben  az évben pedig az élet fenntartásához szükséges egyik legfontosabb elemmel, a vízzel foglalkoztak a diákok; és  A víz az élet forrása címmel készítették el munkáikat.

A három fordulóból álló verseny kiállítással, eredményhirdetéssel egybekötött záró programja június 8-án volt, melyen részt vett a DSB Charity szervezete (Diplomatic Spouses Budapest) a mexikói, japán, vietnami, svájci nagykövetasszonyok, akik évek óta támogatják az intézményt.

 

A megnyitón megjelent Mogyorósiné dr. Pécsi Ildikó, az oktatási, közművelődési, sport és ifjúsági bizottság elnöke is.

„Talán soha nem tudtunk ilyen időszerű témát választani játszóházunknak, mint napjainkban, amikor a televízióból, rádióból azt halljuk, sőt a táborozásokon is azt tapasztaltuk, hogy milyen pusztító ereje van ennek az éltető, csodálatos anyagnak, a víznek.

Nekünk szerencsére csak a szép élmények jutottak a vízről. A táborozások során megfigyelhettük a csermelyt, patakot, folyókat, nem csak a felszín felett, hanem a cseppkőbarlang belsejében is, sőt nagy örömünkre hatalmasat fürödtünk az élményfürdőben, de emellett sokat beszélgettünk arról is, milyen nagy erőfeszítést igényel ma mindenkitől, hogy megóvja a településeket a kiáradt folyóktól, patakoktól”- mondta játszóházi program megnyitóján Csík Árpádné, a SOFI gyógypedagógusa.

 

 Ezen a napon  az iskola minden tanulója talált szórakoztató elfoglaltságot, többféle  a vízzel kapcsolatos foglalkozáson vehettek részt a délelőtt folyamán. 

Fővárosi Vízművek két munkatársa vizes foglakozást vezetett, Vörös Árpád, a Tébláb Alapfokú  Művészetoktatási Intézmény néptáncpedagógusa   pünkösdölőt mutatott be,  de volt  közös körtánc is, melyhez a zenét Túri András és zenekara szolgáltatta.

 

A versenysorozat végén eredményhirdetéssel, érértékes nyeremények kiosztásával zárult a program.

„Nagy büszkeség számomra ez a gyönyörű kiállítás, melyet Ti terveztetek, készítettetek; amben szó van a Föld vízkészleteiről, a víz élővilágáról, valamint arról a nagyon fontos feladatról, hogyan tudnánk megóvni a Földet és vizeinket a szennyeződéstől” – mondta az eredményhirdetés során Csík Árpádné.

 

Miután a víz volt a témaköre az ajándékok is a vízzel kapcsolatosak voltak. 

Egy osztály jutalomból River-Ride kétéltű hajóútra megy, két osztály a fővárosi aqua-worldbe, három osztály a mogyoródi aqua-parkba, és két osztály pedig a Cápa című, 3 D-s filmet tekintheti meg. A többiek sem tértek haza „üres kézzel”, vizes ajándékot kaptak; kagylóból ékszereket, strandlabdát, vizipisztolyt, valamint könyveket, aminek témája szintén a vízhez kapcsolódott.

 

 

 
Pontos idő
 
Regisztráció
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tehetségkönyvtár
 
Tehetséggondozó Műhely
 
Iskolai tehetséggondozás
 
Fővárosi tehetségpontok

8Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete

8Messzehangzó Tábor Alapítvány

8Napkör Mentálhigiénés Alapítvány Tehetség Műhelye

8Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

8Matthias Corvinus Collegium

8KöMaL

8ELTE

8Grund Tehetségpont Bp. VIII.

8Berzsenyi Dániel Gimnázium

8Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet

8Psalmus Humanus Művészetpedagógiai Egyesület

8Újbudai Pedagógia Intézet

8II. kerületi Pedagógiai Szolgáltató Központ

8Hubay Jenő Alapfokú Műészetoktatási Intézmény (XV. ker)

8Fazekas Mihály GImnázium

8ELTE - Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium

8Semmelweis Tehetségpont

8Gábor Dénes Tehetségpont

8Aranyelme Tehetséggondozó Egyesület

8Batthyány Ilona Általános Iskola

 
Művészeti iskoláink
 

Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon,nagyon sok,asztrológiai, ezoterikus anyag valamint szoftverek találhatóak,mind Neked!    *****    A horoszkóp fontos információk összessége,rendeld meg most és 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp lesz az ajándékod!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos,hogy belenézz,ha most rendeled meg,ajándékod + 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!